FMB OT ENDURANCE 33 TLR

Nový produkt

FMB - François Marie Boyaux (Boyaux=galuska) - je firma vzniklá v roce 2005 jenž neustále vyrábí své galusky a pláště RUČNĚ v prvotřídní kvalitě odpovídající požadavkům a nárokům závodníků a náročných amatérů!!

Více informací

1 650 Kč s DPH

Více informací

FMB - François Marie Boyaux (Boyaux=galuska) - je malá firma vzniklá v roce 2005 jenž neustále vyrábí své galusky a pláště RUČNĚ v prvotřídní kvalitě odpovídající požadavkům a nárokům závodníků a náročných amatérů!!

Je to ideální pneumatika na velmi dlouhé vzdálenosti.. Díky konstrukci kostry pláště umožňuje výjimečný výkon, 33mm šířka nabízí úžasný komfort, vše se sníženou hmotností na pouhých 345g. (ruční výroba, hmotnost se mění)

K výrobě svých plášťů používá:

- „Len+bavlna 50:50“ Ve spolupráci Line Burquier jsme vyvinuli využití lněného vlákna. Testování probíhalo  na největších cyklokrosových závody po celém světě již  dva roky.

 Je to ideální pneumatika na velmi dlouhé vzdálenosti. Lněné vlákno  je mechanicky odolnější než bavlna a pružnost je ekvivalentní. Na vnější stranu pláště používáme nitě z lněných vláken, abychom využili její lepší odolnost proti oděru výsledkem je větší ochrana bočnice pneumatik.

 Svou roli také hrála EKOLOGIE- s využitím 50% lněného závitu. Používání plátna přispívá k udržitelnému zemědělství, protože jeho pěstování znečištění dusičnany. Nevyžaduje zavlažování a velmi dobře se přizpůsobí růstu s malým nebo žádným použitím pesticidů. Pro srovnání bavlna pěstování vyžaduje roční zavlažování 5 000 m3 na hektar a nejméně pětkrát více vstupů (hnojiva a pesticidy).

 Míra pohodlí obdobná galuskám je zachována.

PRS Protect Rim System - ochrana proti prodření pláště v oblasi patky, napomáhá lepšímu usazení pláště v ráfku.

- „GRIP +“ je označení pro směs černého běhounu , jenž nesou všechny pláště a galusky. Daná směs, jejíž vývoj trval několik let a je neustále zdokonalována, jejíž nejsilnější stránkou maximální přenos výkonu spolu s vynikající přilnavosti na suchu i za mokra.
- „ZYLON“ textilní vlákno s chemickým složením poly-fenylen-benzobisoxazol, zkráceně PBO. Je ve formě velmi lehké tkaniny s mimořádně vysokou pevností .Proužek Zylonu je umístěn mezi kostrou pláště a běhounem, cílem je maximální ochrana před defektem.
- Voděodolný potěr bočnice s dlouhou životností.


Všechny produkty FMB nesou označení : Vyrobeno ve Francii!

FMB OT Endurance 33 je plášť pro nadšence a závodníky na dlouhé vzdálenosti. Poskytuje vysoký výkon, zatímco šířka 29 mm nabízí mimořádný komfort a přilnavost. Dlažební kostky a podobné náročné povrchy jsou pro tuto pneumatiku dokonalým prostředím.

  • Velikost: 700 x 33c (33 - 622)
  • Provedení: s duší a nebo bezdušové TLR použití
  • Ráfek: s háčkem a nebo  Hookless
  • Kostra pláště: Polycotton 330 TPI
  • Směs běhounu: „GRIP +“ a Zylonová výstuha
  • Tlak: pro pláště šíře 33mm 3 - 4 Bary/ 30-60 PSI
  • Hmotnost: cca 345 gr.