FMB OT Racing 24,5

Nový produkt

FMB - François Marie Boyaux (Boyaux=galuska) - je firma vzniklá v roce 2005 jenž neustále vyrábí své galusky a pláště RUČNĚ v prvotřídní kvalitě odpovídající požadavkům a nárokům závodníků a náročných amatérů!!

Více informací

1 550 Kč s DPH

Více informací

FMB - François Marie Boyaux (Boyaux=galuska) - je malá firma vzniklá v roce 2005 jenž neustále vyrábí své galusky a pláště RUČNĚ v prvotřídní kvalitě odpovídající požadavkům a nárokům závodníků a náročných amatérů!!

K výrobě svých plášťů používá:
- „Polycotton“ (směs přírodní bavlny a polyesteru (PES)) má pro tělo pláště lepší vlastnosti než čistá bavlna, neroztahuje se a nesmršťuje. Míra pohodlí obdobná galuskám je zachována.
- „GRIP +“ je označení pro směs černého běhounu , jenž nesou všechny pláště a galusky. Daná směs, jejíž vývoj trval několik let a je neustále zdokonalována, jejíž nejsilnější stránkou maximální přenos výkonu spolu s vynikající přilnavosti na suchu i za mokra.
- „ZYLON“ textilní vlákno s chemickým složením poly-fenylen-benzobisoxazol, zkráceně PBO. Je ve formě velmi lehké tkaniny s mimořádně vysokou pevností .Proužek Zylonu je umístěn mezi kostrou pláště a běhounem, cílem je maximální ochrana před defektem.
- Voděodolný potěr bočnice s dlouhou životností.


Všechny produkty FMB nesou označení : Vyrobeno ve Francii!


FMB OT Racing 24,5 je plášť, jenž je zaměřen na závodníky a nejnáročnější cyklisty, kteří vyžadují univerzální závodní a tréninkový plášť.

  • Velikost: 700 x 24,5c (24,5 - 622)
  • Kostra pláště: Polycotton 330 TPI
  • Směs běhounu: „GRIP +“ a Zylonová výstuha
  • Tlak: pro pláště šíře 24-26mm 6,3-7,3 Barů / 90-105 PSI
  • Hmotnost: cca 245-255 gr.

Pro některé typy ráfků je nutné použít výztužnou pásku za účelem ochrany patky pláště - k zakoupení 2ks plášťů je páska dodána automaticky (nalepená). Nevhodné pro ráfky ENVE.

Páska ZDE!

rafek 1

Rafek 1
 – Optimální patka, bočnice ráfku, bez ostrých hran pro použití plášťů FMB, není nutné použít výztužnou pásku v oblasti patky pláště. Použití pásky není na škodu, zvýší bezpečnost pro případ, že byla přehlédnuta nerovnost nebo otřep na straně patky ráfku.
rafek 2

Rafek 2
– Pro tento typ patky JE NUTNÉ použít výztužnou, zpevňující, pásku! Tato páska zabrání prodření bavlněné bočnice pláště při dlouhodobém namáhání o ostrou hranu ráfku. Aplikací pásky není snížena citlivost a pohodlnost pláště. Lepící výztužná páska se lepí na místo styku pláště s patkou – přechod patky pláště v bočnici, a aplikuje se na plášť.